Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017


Ημέρα της Fata Morgana ...

Έχετε περπατήσει μέσα στο σιωπηλό και κρύο χειμωνιάτικο πρωινό . Είστε στην σκιά ενός μεγάλου δάσους , πάνω από θαμνώδεις λόφους.
Τα σκυλιά είναι τόσο ευτυχή που τρέχουν ελεύθερα , χωρίς κανέναν περιορισμό μέσα στις ευωδιές του δάσους !
Τις περισσότερες φορές χάνονται από το οπτικό σας πεδίο , αλλά ο συμπαθητικός ήχος από τα κουδουνάκια που κρέμονται στο λαιμό τους σας δίνουν το στίγμα τους .
Το πιο όμορφο είναι ότι το καθένα δίνει τον δικό του ήχο και παλμό , διαχωρίζοντας έτσι τον κάτοχο του και προσδιορίζοντας απόλυτα την ταυτότητα του !
Εσείς βρίσκετε σε έναν άλλο κόσμο , σε ένα κόσμο μακρινό δεν υπάρχει πια ο συνηθισμένος κόσμος της μεγαλούπολης , ο κόσμος που υπάρχει τώρα είναι μοναχικός ,σχετικά σιωπηλός , κρύος , σκοτεινός αλλά μαγικός , κάνοντας σας να νιώθετε απόλυτη ηρεμία , τα βήματα σας ακούγονται και ο παγετός ραγίζει κάτω από τις μπότες σας .

Κάπου κάπου σταματάτε για να ακούσετε καλύτερα τον ήχο από τα απομακρυσμένα κουδουνάκια και κατόπιν πάλι νωχελικά , ήρεμα συνεχίζετε τον δρόμο σας .
Μέσα σε αυτή την απόλυτη ευδαιμονία και ευεξία , ακούτε τον ήχο από τα κουδουνάκια να αλλάζει , καταλαβαίνετε αμέσως ότι αυτό οφείλεται στον τριποδισμό των τετραπόδων συντρόφων σας , δίνει δε με το ρυθμό του στο μυαλό σας απόλυτη εικόνα του τι συμβαίνει εκεί μπροστά και ας μην βλέπετε την σκηνή !
Ο Εγκέφαλος ενεργοποιείται στο μέγιστο , οι νευρώνες αρχίζουν να στέλνουν ηλεκτρικά σήματα σε όλο το σώμα σας σαν τρελοί και τότε το κάθε μέρος αυτού του σώματος κάνει αυτό που πρέπει να κάνει !
Τα μάτια σας αγριεύουν γίνονται μάτια κυνηγού , οι υπόλοιπες αισθήσεις ανεβαίνουν προς το κόκκινο , η καρδιά σας έχει ελαφριά ταχυπαλμία , τα πόδια σας επιταχύνουν προς το μέρος των ήχων από τα κουδούνια .
Η μυρωδιά του δάσους τώρα εισέρχεται έντονη στην ρινική κοιλότητα σας , μυρωδιά νέων πεύκων με την δροσιά του πρωινού και δεντρολίβανου .

Ο ήχος από τα κουδουνάκια σταματά , σταματούν και τα βήματα σας , απόλυτη ησυχία .
Είστε φοβισμένος , τρέμετε , αν θα εντοπίσετε εγκαίρως τα σκυλιά , αν θα την προλάβετε , ένας ελαφρύς συριγμός ανάμεσα από τα δόντια σας φεύγει, που είναι !
Μέσα στην απόλυτη σιωπή ένα καθαρός αργός ήχος από το κουδουνάκι , το σκυλί ποντάρισε , ξανά ενεργοποιεί τα πάντα για μια στιγμή και τώρα σιωπή ξανά !
Πια όλη η ύπαρξη σου έχει εντοπίσει την προέλευση του ήχου και ήδη είσαι εκεί με βήματα γρήγορα, σταθερά , αλλά και απαλά σαν αιλουροειδές που κινείται προς το θήραμα του !
Εντοπίζεις αμέσως τις νέες κόκκινες βελανιδιές με το ελαιόπρινο γύρω γύρω , το όπλο τώρα είναι έτοιμο , μερικά βήματα ακόμη και η σκηνή που είχες στο μυαλό σου αποκαλύπτεται τώρα στα μάτια σου ίδια και απαράλλακτη !
Τα μάτια σου βλέπουν το σκούρο όγκο της σκιαγραφίας ενός σκύλου στις φτέρες κάτω από τις βελανιδιές και πιο πέρα τον μαύρο όγκου του άλλου σκυλιού , ξεκαθαρίζουν την σκηνή και εστιάζονται στα κεφάλια και προς τα πού δείχνουν !

Τώρα σας καταλαμβάνει μία γαλήνη και ευδαιμονία απόλυτη που σαν να θέλει ,αυτή η σκηνή να μείνει έτσι για πάντα, τίποτε να μην την ενοχλήσει και χαλάσει η να την κάνει να χαθεί !
Τα σκυλιά είναι στην μυρωδιά που μεταδίδουν οι αναθυμιάσεις που προέρχονται από το πουλί στην κρυψώνα του , δίνουν την εικόνα ειδήμονα κρασιού που βρίσκεται μπροστά στο άνοιγμα μίας φιάλης εξαιρετικής ποιότητας και παλαιότητας περιμένοντας με ανυπομονησία να την γευθεί ! Είστε έτοιμος , το όπλο σας έχει πάρει την κατάλληλη θέση , ελαφρός ήχος και τα μάτια σας πιάνουν ένα τσίτωμα από το πιο κοντινό σκυλί και μία ελαφριά κίνηση της κεφαλής του προς τα αριστερά και τέλος να σηκώνεται προς τον ουρανό και το φως !
Μία ταυτόχρονη έκρηξη ηλεκτρισμού στον εγκέφαλο σας και στην καρδιά σας. είναι η στιγμή , τώρα τώρα γίνεται !! Αμέσως σχεδόν ακολουθείται από τον χαρακτηριστικό κρότο των φτερών , που είναι δεν την βλέπω ,που είναι !!
Το καφετί βέλος έχει φύγει ανάμεσα στα κόκκινα δρύινα φύλλα προς το σωτήριο φως, αυτόματα το όπλο σηκώνεται και ακολουθεί την πορεία του βέλους , τα κουδουνάκια έντονα πια βάζουν την κατάλληλη μουσική , δύο κρότοι δυνατοί υπόκωφοι καλύπτουν τα πάντα για μια στιγμή και η μυρουδιά της μπαρούτης έρχεται στα ρουθούνια σας !
Δεν είστε σίγουρος για το τι έγινε εκεί ανάμεσα στα φυλλώματα , είστε λίγο σας χαμένος μέσα στην παραζάλη της έντονης κυνηγετικής στιγμής !
Σας ξαναφέρνει στην πραγματικότητα ο ερχομός των συντρόφων σας ! Τώρα πια ήρεμος κρατάτε στο χέρι σας θαυμάζοντας μία μπεκάτσα την βασίλισσα των δασών , κοιτώντας αυτό το όμορφο και μοναδικό πλάσμα νιώθετε μία λύπη ξαφνικά για το χαμό της , μπορεί να μην είστε πολύ θρήσκος να μην πηγαίνετε πολύ στην εκκλησία, αλλά ξέρετε ότι μόνο ο θεός μπορούσε να φτιάξει ένα τέτοιο πλάσμα .
Αλλά αυτή είναι η πραγματική άγρια ζωή και μόνο όποιος όπως εσείς την ζεί εκ του εντός μπορεί σε μεγάλο βαθμό να την καταλάβει !!
Την λύπη διακόπτει ο ήχος από τα κουδουνάκια των σκυλιών που ήδη είναι πάλι μπροστά κυνηγώντας η στιγμή είναι ήδη μακριά και πίσω , εδώ Nίβα , Μήδεια εδώ περιμένετε εδώ εδώ !!!!

http://www.gpeppas.gr/mpekatsa/imera-mpe/imera-mpe.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου