Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017


" H ντάμα των νεκρών φίλων και το αερικό των σκοταδιών του δάσους "

Aντί μυστηριώδης μάλλον " η ντάμα των νεκρών φίλων και το αερικό των σκοταδιών του δάσους " θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό το πουλί. Αυτό το περίεργο λοιπόν πουλί μου αρέσει να κυνηγώ με τα σκυλιά μου στα πανέμορφα Ελληνικά βουνά, είτε καμιά φορά τις πρώιμες μέσα στα έλατα σε συνδυασμό με τις πέρδικες είτε στο δάσος με τις οξιές, είτε μέσα στα πουρνάρια, τα παλιούρια με το αγκάθι που σε σχίζει αν το ακουμπήσεις, είτε στα ρέματα με τα βάτα.
Ευτυχώς για εμάς η πατρίδα μας προσφέρει πολλά μέρη και διαφορετικά τοπία για το κυνήγι της , όλα δύσκολα το καθένα με τον τρόπο του , καμία σχέση με τα εύκολα μέρη που την κυνηγούν οι βόρειοι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας.
Όλες οι φυλές των σκυλιών φέρμας μπορούν να κυνηγήσουν καλά μπεκάτσα , είναι θέμα επιλογής του κυνηγού πια να διαλέξει.

Τα σκυλιά σε αυτή την περίπτωση πρέπει να λειτουργούν αρκετά διαφορετικά από το κυνήγι της πέρδικας, δηλαδή πάντα κατά την γνώμη μου πρέπει να ανοίγονται αρκετά , αλλά όχι πάρα πολύ.
Πρέπει πάντα να έχουν επαφή με τον κυνηγό, να είναι μεθοδικά , αρκετά μαλακά και όχι αψιά... στην συμπεριφορά τους πάνω στο πουλί, επίσης να μπαίνουν στα πυκνά, στο νερό και γενικώς να αντέχουν στο κρύο και τον πάγο.

http://www.gpeppas.gr/mpekatsa/mkinigi/mkinigi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου